P.A.S. bekend
Informatie voor ouders die worstelen met het vergif van ouderverstoting syndroom

Motivatie

De reden voor deze website is eenvoudig: ik wil zoveel mogelijk mensen waarschuwen voor de gevaren van Ouderverstoting. Ik spreek uit ervaring. Mijn gezin werd hierdoor kapot gescheurd, herstel is/was een lange, moeilijke weg voor ons allemaal.

Jarenlange openlijke kritiek op mij als moeder in het bijzijn van de kinderen heeft de basis gelegd voor een ramp. Na onze scheiding in 2012 werd ik alleenstaande moeder van onze 4 kinderen als gevolg van de immigratie van mijn ex-parnter naar Zuid-Afrika. In 2014 werden mijn kinderen zonder enige waarschuwing plotseling uit huis gehaald door Jeugdbescherming. Dit gebeurde op basis van één melding gemaakt door mijn ex-schoonfamilie. Na weken van stelselmatige indoctrinatie bij alle kinderen was het een koud kunstje om Jeugdbescherming te bellen en te overtuigen dat er iets ernstigs aan de hand was. Zo ernstig, dat de kinderen onmiddellijk uit huis gehaald moesten worden. Ze werden een week lang onder de zorg van mijn ex-schoonfamilie geplaatst. Het feit dat mijn kinderen na die week 'bevestigden' dat de beschuldigingen tegen hun moeder juist waren, bewees voor Jeugdbescherming dat zij 'correct' hadden gehandeld door de kinderen uit huis te halen. Helaas heeft Jeugdbescherming toen niet bedacht dat dit misschien een geval van indoctrinatie zou kunnen zijn... Mijn ex-partner en zijn familie hebben die 'slag gewonnen', maar de prijs die betaald werd door de kinderen was en is nog steeds enorm. Met één ondoordachte actie heeft Jeugdbescherming mijn ouderlijke autoriteit compleet onderuitgehaald. Dit maakte het onmogelijk om mijn kinderen op te kunnen voeden als alleenstaande ouder onder zulke vijandige omstandigheden.

In de periode daarna heb ik ook helaas ervaren dat pleegouders en Jeugdbescherming mee kunnen doen aan het zwart maken en verstoten van mij als ouder. Ouderverstoting is dus niet alleen een gevaar beperkt tot de vechtende ouders, maar ook hulpverlening organisaties, familieleden, en pleegouders kunnen dit kwaad in stand houden of verergeren. Kinderen opzetten tegen hun liefhebbende ouder(s) zou nooit geaccepteerd mogen worden. Helaas gebeurt dit wel, en op veel grotere schaal dan wij denken in onze 'beschaafde' samenleving. Kijk maar in uw eigen omgeving! Er zijn vast wel mensen die u kent die 'slecht' praten over hun ex, ook in het bijzijn van hun kinderen.

Ik heb geprobeerd om alle belangrijke informatie en nuttige tips over dit onderwerp in het kort uit te leggen. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken met deze informatie.

Gelukkig is het tij gekeerd. Anno 2019 zijn mijn kinderen (grotendeels) volwassen en hebben zich gerealiseerd wat er toen is gebeurd. Het contact met alle kinderen is hersteld.

Ik ben dankbaar aan U, beste lezer, om uw interesse in dit webartikel. Ik hoop dat het u zal ondersteunen op uw moeilijke pad, en bovenal, dat het een verschil zal maken voor onze kinderen. Hoe meer mensen de gevaren van Ouderverstoting begrijpen, hoe beter. Geef deze boodschap door aan iedereen die u kent, en, hopelijk kunnen wij samen een heel klein beetje van de wereld waarin wij leven verbeteren.

Contact: info@vechtscheidenkidslijden.nl